Muistonäyttely

Puheenjohtajamme Marja Kurittu in memoriam

Marja Kurittu
01.04.1947 – 17.10.2018

Marjaniemen kennel

Marja Kuritun voi sanoa eläneen koko elämänsä koirien ympäröimänä: Isoäiti Margaritha Särkkä perusti Marjaniemen kennelin vuonna 1936 ja se on Suomen vanhin. Isoäiti kasvatti saksanpaimenkoiria, mutta Marjan ensimmäinen oma koira oli vuonna 1963 hankittu rottweiler.  Sittemmin Marja hankki itselleen cavalier kingcharlesinspanielin, joita hän kasvatti n. 20 vuoden ajan. Hänellä oli myös joitakin kingcharlesin spanieleita, Japanin chinejä, brabanconja ja cihuahua, joilla kasvatustyö jatkui.

Isoäitinsä kasvatustyötä kunnioittaakseen, Marja kasvatti yhden saksanpaimenkoirapentueen vuonna 2006 Marjaniemen kennelin täyttäessä 70 vuotta.

Ulkomuototuomari

Ulkomuototuomarin ura alkoi, kun Marja pätevöityi arvostelemaan rottweilereita 1979. Cavalierejä ja cavalier kingcharlesin spanieleita hän on arvostellut monissa Euroopan maissa ja voittajanäyttelyissä. Hän on myös arvostellut rotuja niiden emämaassa erikoisnäyttelyissä. Marja Kuritulla oli arvosteluoikeudet n. 30 rotuun 3 eri ryhmästä.

Yhdistystoiminta

 Marja Kurittu oli erittäin aktiivinen omien rotujensa yhdistyksissa toimien puheenjohtajana ja muissa tehtävissä. Hän oli aina valmis auttamaan uusia tulokkaita niin yhdistyksen pyörittämisessä kuin koiriin liittyvissä kysymyksissä. Me muistamme Marjan Ladies Kennel Clubin puheenjohtajana. Hän uudisti sääntömme, teetti yhdistyksen historiikin ja käynnisti tarvittavat toimikunnat yhdistyksen 35-v juhlavuonna. Valitettavasti Marja sairastui kesken kautensa ja menehtyi lopulta lokakuussa 2018.

Marjaa jäivät kaipaamaan lapset Nora ja Jari sekä lukuisat ystävät Suomessa ja maailmalla.

Comments are closed.