Royal Canin Puppy Cup – kaikkien rotujen pentunäyttelyt


Epävirallisiin pentunäyttelyihin saavat osallistua FCI:n tunnustaman maan kenneljärjestössä rekisteröidyt koirat, jotka on tunnistusmerkitty Kennelliiton hyväksymällä tavalla ja täyttävät voimassa olevat Kennelliiton hyväksymät terveysmääräykset ja viimeistään näyttelypäivänä täyttävät viisi kuukautta, mutta eivät ole täyttäneet yhdeksää kuukautta.
Lisätietoa koiranäyttelyistä ja näyttelypäivän kulusta löydät Kennelliiton kotisivuilta.

Pentunäyttelyihin osallistuvat koirat ilmoitetaan johonkin seuraavista arvosteluluokista: urokset 5 – alle 7 kk ja 7 – alle 9 kk sekä nartut 5 – alle 7 kk ja 7 – alle 9 kk.

Lisäksi pentunäyttelyissä arvostellaan kasvattajaluokka, joka koostuu saman kasvattajan neljä saman rotuisesta kasvatista, jotka saavat olla samasta pentueesta ja jotka ovat osallistuneet yksittäisarvosteluun.

Näyttelyissä voidaan kilpailla myös epävirallinen parikilpailu, junior handler-kilpailu sekä lapsi & koira -kilpailu. Mikäli nämä kilpailut järjestetään näyttelyn yhteydessä, on niistä maininta erikseen näyttelyn kotisivuilla.
Parikilpailuun osallistuvat kaksi samanrotuista näyttelyyn ilmoitettua pentua. Kaikissa luokissa annetaan kirjallinen arvostelu.
Lapsi & koira -kilpailussa on koiranesittämiskilpailu lapsille.
Junior handler on 10–17-vuotialle nuorille tarkoitettu koiranesittämiskilpailu. Lisätietoa lajista löydät Kennelliiton kotisivuilta.