Siirry sisältöön

Erika Häkkinen

Olen Erika Häkkinen ja valmistuin ulkomuototuomariksi 2014. Olen alkuperäisin kotoisin Lahdesta, mutta viimeiset kaksi vuotta olen asunut Haminassa. Minulla on ollut aina lapsuudesta alkaen koiria ja ensimmäinen oma rotukoirani oli rottweiler ja myöhemmin perheeseemme tuli leonberginkoiria, joten oli luonnollista, kun muutin omilleni, että koirahan se on saatava. Roduksi valikoitui amerikanakita ja omat rotuni ovatkin amerikanakita ja akita. Tällä hetkellä minulla on kotona yksi 7-vuotias akitanarttu.

Olen kasvattanut pienimuotoisesti amerikanakitoita ja yhden pentueen verran sekä akitoita että welsh corgi pembrokeja kennelnimellä Great Flame’s, jonka olen saanut vuonna 2000. Ensimmäisen amerikanakitani toin Ruotsista vuonna 1998. Lopetin kasvattamisen kuusi vuotta sitten ainakin toistaiseksi.

Aktiivisena yhdistys toiminnassa aloitin vuonna 1997, Akita ry:ssä, jolloin akita rotua ei oltu vielä jaettu kahteen eri rotuun vaan molemmat olivat saman rotunimikkeen alla. Myöhemmin amerikanakitoille, vuonna 2003, perustettiin oma yhdistys, jossa olin yhtenä perustajajäsenenä toimien eri tehtävissä ja puheenjohtajana useammankin vuoden. Olen ollut myös rotujärjestömme, Suomen Seurakoira ry:n hallituksen yhtäjaksoinen jäsen 15 vuoden ajan ja vuoden tauon jälkeen myös puheenjohtajana. Siellä hallituskausina vastasin ulkomuototuomarikoulutusten järjestämisestä (rotujärjestön alaisuudessa yli 60 rotua) ja erikoisnäyttelystä. Kuuluin myös 15 vuoden yhtäjaksoisen ajan Salpausselän kennelpiirin hallitukseen sekä olin kennelpiirin toinen valtuustoedustaja. Lisäksi olin Lahden kansainvälisen koiranäyttelyn tuomarisihteeri aina vuoden 2023 loppuun asti. Olen ollut myös Ulkomuototuomarit ry:n hallituksen jäsen. Nykyisin olen Akita ry:n puheenjohtaja, ollut vuodesta 2018 alkaen, sekä jalostustoimikunnan puheenjohtaja ja vastaan rotumme erikoisnäyttelystä. Toimin myös kouluttavana tuomarina seuraaville roduille; akita, amerikanakita, hollaidonkoira, kainkoira, kishunkoira, shiba ja shikokunkoira. Toimin nykyisin myös Kouvolan kaikkien rotujen näyttelyn parittomien vuosien puheenjohtajana. Minut on palkittu Suomen Amerikanakita ry:n ansiomerkillä, rotujärjestömme Suomen Seurakoirayhdistys ry:n hopeisella ja kultaisella ansiomerkeillä sekä Suomen kennelliiton hopeisella ansiomerkillä.

Arvostelen vuosittain noin 15 näyttelyssä ja teen edelleen myös jonkin verran töitä kehätoimitsijana.

Tällä hetkellä omaan arvosteluoikeuksia noin 100 rotuun ryhmistä 1, 2, 5 ja 10. Tänä vuonna sain laajennusoikeuden myös ryhmään 6.

Minun salainen rakkauteni on aina pienestä tytöstä asti ollut vinttikoirat. Jostain syystä niiden ulkomuoto on aina kiinnostanut ja viehättänyt minua. Mitä enemmän opin ja arvostelen niitä niin tämä kiinnostus on vain lisääntynyt. Kiitos toimikunnalle kutsusta näyttelyynne, odotan tätä innoissani.